У Рівненському слідчому ізоляторі відбулася спільна зустріч представників Рівненської міграційної…

У Рівненському слідчому ізоляторі відбулася спільна зустріч представників Рівненської міграційної служби та обласного управління юстиції з персоналом та засудженими Установи

У Рівненському слідчому ізоляторі відбулася спільна зустріч представників Рівненської міграційної служби та обласного управління юстиції з персоналом та засудженими Установи

Сьогодні керівний склад та персонал Державної установи «Рівненський слідчий ізолятор» мав можливість поспілкуватися із представниками Управління ДМС та ГТ Управління юстиції області з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини та проведення інформаційно-роз`яснювальних заходів в рамках Всеукраїнського тижня права.  Лекція відбувалася в актовій залі установи.

Начальник Рівненського міського відділу УДМС Людмила Петняк  взяла участь у спільному заході разом із заступником начальника Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Наталією Яцюк та завідувачем сектору з питань забезпечення діяльності Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Іриною Довженко.

У своєму виступі Людмила Петняк  розповіла присутнім про порядок оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України згідно законодавства для осіб, які перебувають в установах виконання покарань. Відповіла на запитання учасників заходу, зупинившись на  важливості дотримання міграційного законодавства як України, так і країн Євросоюзу та наслідки його порушення. Керівник міського відділу донесла слухачам інформацію щодо основних правил перебування іноземців в Україні, у  тому числі за умовами безвізу, їх документування. Детально розказала про наслідки порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні, а громадянами України – правил перебування в країнах ЄС.

Представники обласного Управлінні юстиції ознайомили присутніх з практикою Європейського суду з прав людини щодо порушень статті 3 (заборона катування) та  статті 8 (право на повагу до приватного і сімейного життя) Конвенції, обговорювалися і інші питання порушень прав осіб в місцях попереднього ув’язнення в контексті рішень Європейського суду.

В Рівненському слідчому ізоляторі перебуває 306 підозрюваних у вчиненні злочинів (з них: 5 неповнолітніх, 18 жінок та 11 засуджених).     Доповідачі міграційної служби та юстиції поспілкувалися із засудженими у відділі  господарського обслуговування пенітенціарної установи, надавши кваліфіковану правову допомогу з різних питань. Зокрема, стосовно можливості виїзду за кордон, преваг ID-карток, заміни паспортів громадян України зразка 1994 року на нові документи.

Управління ДМС у Рівненській області