У Рівному відбулася нарада Управління ДМС України в Рівненській області за участю керівників територіальних…

У Рівному відбулася нарада Управління ДМС України в Рівненській області за участю керівників територіальних підрозділів та навчання в системі професійної підготовки

У Рівному відбулася нарада Управління ДМС України в Рівненській області за участю керівників територіальних підрозділів  та навчання в системі професійної підготовки

5 червня відбулася нарада Управління ДМС України в Рівненській області, у якій взяли участь керівники структурних та територіальних підрозділів служби.

Під час наради керівник Рівненської міграційної служби Лілія Драпчинська  підбила підсумки роботи УДМС України в Рівненській області за 4 місяці поточного року та обговорила з учасниками заходу пріоритетні завдання, визначені на Колегії ДМС України 1 червня 2018 року в м. Київ.

Про результати роботи територіальних підрозділів Управління з питань громадянства, документування населення паспортом громадянина України, паспортом громадянина України для виїзду за кордон доповіла заступник начальника УДМС Ольга Паламарюк.

Спеціалісти відділу у справах іноземців та осіб без громадянства  Управління довели учасникам наради окремі питання виконання постанови КМУ від 04.06.2015 № 367 «Про затвердження Порядку в`їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї», а також зупинилися на питаннях дотримання вимог строків перебування іноземців на території держави. У ході наради обговорили порядки оформлення, видачі, обміну, скасування, пересилання, повернення державі, визнання недійсними та знищення посвідок на постійне та тимчасове проживання, затверджені постановами КМУ від 25.04.2018 №321 та №322.

Окрему увагу було приділено запобіганню корупційних ризиків при визначенні кандидатів для участі в конкурсі на заміщення вакантних посад державної служби.

Учасники заходу взяли участь у колективному тренінгу за напрямком діяльності по оформленню та видачі паспорта громадянина України. Спільно вирішили ситуаційні завдання, розроблені начальником Рівненського  міського відділу Людмилою Петняк.

Наприкінці наради начальник УДМС України в Рівненській області Лілія Драпчинська відзначила, що керівники територіальних підрозділів несуть повну відповідальність за організацію діяльності районних секторів (відділів) та дотримання норм міграційного законодавства.

Управління ДМС у Рівненській області