У Семенівці відбулась нарада у рамках проведення акції «Жінки, знайте свої права»

У Семенівці відбулась нарада у рамках проведення акції «Жінки, знайте свої права»

У Семенівці відбулась нарада у рамках проведення акції «Жінки, знайте свої права»

Завідувач Семенівського районного сектору УДМС України у Чернігівській області Тетяна Порва взяла участь у фаховій дискусії «Про соціально-трудові права українських жінок», яка відбулася в приміщенні Семенівського районного центру зайнятості.

Обговорення цієї важливої теми проходило в рамках регіональної акції «Жінки знайте свої права» яку проводять ГО «Спілка жінок Семенівщини» спільно з головним спеціалістом у справах молоді та спорту районної державної адміністрації.

Мета засідання - підвищення правової освіти з питань захисту соціальних та економічних прав жінок, підвищення рівня поінформованості, впровадження виваженої гендерної політики та гендерної освіти, попередження та зупинення усіх форм насильства стосовно жінок і дітей, торгівлі людьми, розвитку жіночого лідерства.

Як повідомила голова ГО «Спілка жінок Семенівщини» Раїса Бондаренко, акція проходить в рамках реалізації Закону України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, реалізації Національного плану дій з виконання реалізації Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року.

Учасники засідання обговорили низку актуальних питань сьогодення, стосовно ролі жінок у політико-правовому, соціально-економічному і культурному житті сучасного українського суспільства. Окремо присутні розглянули питання щодо запобігання і протидії домашньому насильству (новації державної політики), надання послуг соціального захисту в рамках проведення державних реформ, розширення можливостей зайнятості для жінок тощо.

У свою чергу Тетяна Порва роз’яснила учасникам зібрання порядок та умови оформлення паспорта громадянина України у формі пластикової ІD- картки і закордонного паспорта.

Управління ДМС у Чернігівській області