У Шумському ЦНАПі, що на Тернопіллі, вже півроку оформляють біометричні документи

У Шумському ЦНАПі, що на Тернопіллі, вже півроку оформляють біометричні документи

У Шумському ЦНАПі, що на Тернопіллі, вже півроку оформляють біометричні документи

У вересні минуло півроку відтоді, як ЦНАП Шумської міської ради, що на Тернопільщині,  розпочав прийом заяв на оформлення біометричних документів. Нагадаємо, робоче місце адміністратора з оформлення та видачі паспорта громадянина у формі картки України і паспорта громадянина України для виїзду за кордон там урочисто відкрили 7 березня.

"Завдяки підтримці держави та міжнародних донорів у 2016 році в Шумській ОТГ відкрили ЦНАП, який вже надає понад 200 послуг. Саме завдяки таким прикладам ми можемо говорити про успіх реформи децентралізації", - зауважив під час урочистостей з нагоди відкриття голова ОДА Степан Барна.

Відкриттю передувала копітка праця. Досвід оформлення біометричних документів та роботи у Єдиному державному демографічному реєстрі адміністратори ЦНАП переймали у працівників міграційної служби. Зараз же міграційники та адміністратори працюють у форматі «фронт-бек офіс».

«За півроку через ЦНАП прийнято  354 заяв-анкет на оформлення ID-картки та 786 заяв-анкет на оформлення біометричного паспорта громадянина України для виїзду за кордон», - поінформувала начальник ЦНАП Шумської міської ради Людмила Мельничук.

Зі слів завідувача Шумського районного сектору міграційної служби  Віктора Рудзінського, приблизно стільки ж краян звернулося за отриманням аналогічних послуг у підрозділ міграційної служби. Відтак шумчанам стало вдвічі легше оформити біометричні документи. А невдовзі оформляти документи вони зможуть ще комфортніше: за інформацією, наданою Шумською міською радою, вже проведено закупівлю другої робочої станції, яку планується підключити до кінця жовтня.

«Взаємодія із Шумським ЦНАПом налагоджена на досить доброму рівні. Хочеться сподіватись, що  їхнім досвідом скористаються й інші керівники   органів, які утворили ЦНАП Тернопільської області, що дозволить покращити якість надання послуг громадянам, наблизити їх до людей. Триває підготовка до оформлення біометричних документів у Центрі надання адміністративних послуг у місті Тернополі», - відмітив начальник Управління Державної міграційної служби в Тернопільські області Ярослав Давибіда.

Управління ДМС у Тернопільській області