У Смілі виявили порушників міграційного законодавства

У Смілі виявили порушників міграційного законодавства

У Смілі виявили порушників міграційного законодавства

Двох громадян Грузії, які працювали на Черкащині без офіційного дозволу на працевлаштування, виявили 22 листопада 2017 року співробітники Смілянського РВ УДМС України в Черкаській області спільно з працівниками поліції Смілянського ВП ГУ НП у Черкаській області у рамках проведення профілактичних заходів із протидії нелегальній міграції. Іноземців, які здійснювали торгівлю продуктами харчування у м. Сміла,  було притягнуто до адміністративної відповідальності відповідно до ч. 1 ст. 203 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП). 

Жінку-підприємця, громадянку України, яка порушила порядок працевлаштування іноземних громадян, притягнули до адмінвідповідальності відповідно до ст. 204 КУпАП.

Станом на 23.11.2017 на території Черкаської області працівниками УДМС України в Черкаській області спільно зі співробітниками ГУ НП в Черкаській області було виявлено 50 нелегальних мігрантів. Відносно 48 прийнято рішення про примусове повернення до країн походження та двох − про примусове видворення за рішенням суду. Стосовно 7 іноземних громадян прийнято рішення про заборону в’їзду в Україну.

У результаті проведеної роботи виявлено 163 факти порушення законодавства: 126 осіб притягнуто до відповідальності за ч. 1 ст.  203 КУпАП,  2 – за ст. 204 КУпАП та 35 осіб за ст. 205 КУпАП.

На порушників законодавства накладено штрафів на суму 74 290 грн. та стягнуто до бюджету 69 020 грн.

Управління ДМС у Черкаській області