УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

У Сокирянах проведено ряд заходів в рамках Всеукраїнського тижня права

У Сокирянах проведено ряд заходів в рамках Всеукраїнського тижня права

У Сокирянах проведено ряд заходів в рамках Всеукраїнського тижня права

Працівники Сокирянського РВ УДМС у Чернівецькій області провели ряд просвітницьких заходів у навчальних закладах району в рамках Всеукраїнського тижня права.

Зокрема, міграційники зустрілися з педагогічними та учнівськими колективами школи № 1 м. Сокиряни, Білоусівського навчально-виховного комплексу І-ІІІ ступеня та Новодністровської гімназії.

Вони розповіли дітям про основні засади Загальної Декларації з прав людини, прийнятої Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 року та окремо зупинилися на питаннях, дотичних до діяльності міграційної служби – зокрема щодо забезпечення громадянину права вільного вибору місця перебування, безперешкодного виїзду з країни та повернення до неї тощо. Представники міграційної служби розповіли, наскільки активно останніми роками реформується служба, надто у контексті впровадження безвізового режиму та поступової євроінтеграції України, що також є реальним застосуванням у практичному житті норм Загальної Декларації з прав людини.

Педагогам працівники Сокирянського підрозділу детально розповіли про документування школярів, які досягли 14-річного віку, паспортами громадянина України у вигляді ID-картки та проінформували про графіки прийому для своєчасного отримання зазначеної послуги.

Управління ДМС у Чернівецькій області