У Срібному пройшов тиждень правового виховання приурочений до Всесвітнього дня дитини

У Срібному пройшов тиждень правового виховання приурочений до Всесвітнього дня дитини

У Срібному пройшов  тиждень правового виховання  приурочений до Всесвітнього дня дитини

Напередодні відзначення Всесвітнього дня дитини у Срібнянському районному секторі УДМС України в Чернігівській області пройшов тиждень правового виховання школярів.

 Так, 15 листопада у підрозділ завітали  учні 8-го класу місцевої загальноосвітньої школи. Тут спеціально для юнаків і дівчат завідувач районного сектору Людмила Ляшенко та головний спеціаліст Олена Коваленко провели екскурсію і розповіли про діяльність Державної міграційної служби України.

Варто зазначити, що  до Срібнянського районного сектору було запрошено саме тих школярів,  яким незабаром виповниться 14 років. Адже мета заходу  - ознайомлення дітей з процедурою оформлення та видачі паспорта громадянина України у формі пластикової ІД-картки вперше по досягненню віку.

Тож,  за принципом «краще один раз побачити, ніж сто разів почути», діти отримали не лише детальну інформацію про перелік документів необхідних для отримання паспорта вперше, а й наочно ознайомилися із процедурою оформлення біометричних  документів. До того ж школярі дізналися, яка саме інформація вноситься до паспорта, та побачили  який вигляд має новий Український паспорт у формі пластикової картки.

Цього ж дня,  у рамках проведення тижня  правового виховання школярів  Людмила Ляшенко провела зустріч з учнями 9-11 класів Срібнянської загальноосвітньої школи. Завідувач сектору детально роз’яснила старшокласникам порядок оформлення біометричних  документів для громадян України і внутрішнього паспорта, і паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Зокрема Людмила Володимирівна наголосила, що отримати паспорт громадянина України це не лише право, а й громадянський обов’язок кожного українця, який досяг 14-ти річного віку.

Старшокласників зацікавила тематика зустрічі, тож вона проходила у формі діалогу,  відтак учні мали добру нагоду  отримати відповіді саме з першоджерел  на всі запитання щодо оформлення біометричних паспортів.

Управління ДМС у Чернігівській області