У Срібному та Носівці відбулися кущові семінари з працівниками терпідрозділів у напрямку роботи…

У Срібному та Носівці відбулися кущові семінари з працівниками терпідрозділів у напрямку роботи з іноземцями та особами без громадянства

У Срібному  та Носівці відбулися  кущові  семінари з працівниками терпідрозділів у   напрямку роботи з іноземцями  та особами без громадянства

20 листопада  у    Срібнянському  та Носівському районних секторах  УДМС України  у Чернігівській  відбулися перші два із запланованих чотирьох кущових навчальних семінарів з представниками територіальних  підрозділів щодо напрямку роботи з іноземцями та особами без громадянства.

         У зібранні взяли  участь  працівники Бахмацького, Бобровицького,  Варвинського, Ічнянського, Козелецького, Носівського, Срібнянського й Талалаївського районних секторів та Ніжинського й Прилуцького міських відділів  міграційної служби Чернігівщини.

          Провели семінар-нараду перший заступник начальника УДМС України в області Володимир Рудницький, начальник відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Ганна Шаль, заступник начальника відділу у справах іноземців та осіб без громадянства -  завідувач сектору організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення  Вікторія Бабак.

         У порядку денному навчання  були представлені питання щодо розгляду пріоритетних напрямків роботи на виконання Указу Президента України «Про посилення контролю за в’їздом в Україну, виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, додержання ними правил перебування на території України»; роз’яснення вимог чинного законодавства з питань документування іноземців та осіб без громадянства, ведення адміністративної практики.

      Варто зазначити, що станом на 1 листопада 2017 року  на території Чернігівській області  проживає 6858 іноземців, із них -  6195   осіб постійно, та  663 -  тимчасово. До того ж у  нашому регіоні 95  іноземних громадян отримали дозвіл на працевлаштування.

      Також у ході семінару учасники обговорили шляхи поліпшення взаємодії з правоохоронними органами саме на місцях. Адже така співпраця забезпечить  ефективне проведення міжвідомчих профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант».

           Наступні два семінари заплановано провести 27 листопада  на базі  Корюківського районного сектору та в обласному апараті  міграційної служби  Чернігівщини.

Управління ДМС у Чернігівській області