У Сумах для міграційників та працівників місцевого ЦНАПу проведено навчання з питань застосування…

У Сумах для міграційників та працівників місцевого ЦНАПу проведено навчання з питань застосування на практиці стандартних операційних процедур

У Сумах для міграційників та працівників місцевого ЦНАПу проведено навчання з питань застосування на практиці стандартних операційних процедур

16 квітня у Сумах для представників територільних підрозділів Управління та працівників місцевого ЦНАПу проведено навчання з питань застосування на практиці стандартних операційних процедур.

Заняття організовано з ініціативи керівника УДМС України в Сумській області Дмитра Костєннікова. Проведено під керівництвом в.о. першого заступника начальника Управління Людмили Старцевої, працівників сектору оформлення документів відділу з питань громадянства, паспортизації та реєстрації, з метою напрацювання єдиних для всієї області підходів до організації роботи в частині прийому та обслуговування громадян, які звертаються з питань отримання адміністративних послуг, зокрема, паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Людмила Старцева акцентувала увагу присутніх на неухильному дотриманні працівниками терпідрозділів ДМС етики поведінки, комунікативного стандарту спілкування, наданні повних, вичерпних консультацій суб’єктам звернень, застосування  стандартних операційних процедур, розроблених центральним апаратом ДМС України, з метою вдосконалення напрямку роботи служби в частині оформлення та видачі біометричних документів.                                                            

Окремо, учасники зібрання обговорили ряд практичних процесів та проблемних питань, що виникають в процесі їх реалізації, зокрема, особливості зняття біометричних даних заявника, здійснення процедури фотографування, внесення відомостей до заяви – анкети, підстави для внесення змін до транслітерації, роботи в базі даних недійсних документів та ін.

Завершили заняття тестовою перевіркою знань присутніх вимог чинного законодавства, що регламентує діяльність служби в напрямку паспортної роботи.

Управління ДМС у Сумській області