У Тернополі міграційники та освітяни обговорили питання документування іноземних студентів посвідками…

У Тернополі міграційники та освітяни обговорили питання документування іноземних студентів посвідками нового взірця

У Тернополі міграційники та освітяни обговорили питання документування іноземних студентів посвідками нового взірця

Днями відбувся круглий стіл за участю керівництва міграційної служби  Тернопільщини та адміністрації Тернопільського національного економічного університету. Необхідність такого заходу зумовлена змінами у міграційному законодавстві, які набули чинності у червні цього року, а також новим порядком оформлення посвідок на тимчасове проживання.

Начальник відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Тетяна Лобач акцентувала увагу освітян на тому, що у вересні на Тернопільщині стартував процес оформлення біометричних посвідок на тимчасове проживання для іноземних громадян. Змін зазнала сама посвідка, тепер це пластикова картка з безконтактним електронним носієм, та процедура її оформлення. Також наголосила, що новим законодавством не передбачено продовження строку дії посвідки, а лише її обмін.

Гості у свою чергу запитували щодо практичних моментів документування іноземних студентів посвідками, реєстрації місця їхнього проживання та ін.

Насамкінець керівник міграційної служби області Ярослав Давибіда подякував адміністрації навчального закладу за досить високий рівень організації роботи з іноземними студентами та висловив побажання щодо подальшої ефективної співпраці.

Управління ДМС у Тернопільській області