У Тернополі школярі дізналися більше про ІD-картки

У Тернополі школярі дізналися більше про ІD-картки

У Тернополі школярі дізналися більше про  ІD-картки

Отримати паспорт громадянина України – обов’язок кожного українця. Якщо раніше його оформляли з 16 років, то з минулого року перший документ отримують в 14 років і називається він ІD-картка. Чимало дорослих не можуть пояснити дітям що це таке, адже самі її ще не мають. Відтак впродовж  вересня міграційники проводили зустрічі зі  школярами, на яких розповідали про ID-картку та як її оформити.

27 вересня працівники Управління ДМС в Тернопільській області побували в спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради, де навчаються діти з вадами слуху. Спілкувалися зі старшокласниками,  для яких ця тема є найбільш актуальною.

Учням наголосили, що оформити першу ID-картку можна в підрозділі міграційної служби за місцем проживання, прийшовши туди особисто.

«Тепер, по  досягненню відповідного віку, наші вихованці зможуть самостійно зібрати необхідні документи на оформлення ІD- картки та навіть  розповісти батькам про новий паспорт» - резюмувала заступник директора з виховної роботи Ольга Маніло.

Управління ДМС у Тернопільській області