У Тернополі студентам-іноземцям нагадали про їхні права і обов’язки

У Тернополі студентам-іноземцям нагадали про їхні права і обов’язки

У Тернополі студентам-іноземцям нагадали про їхні права і обов’язки

Заступник начальника УДМС в області-начальник відділу у справах іноземців та осіб без громадянства  Тетяна Лобач побувала в Тернопільському державному медичному університеті. Напередодні Міжнародного дня мігранта вона нагадала студентам-іноземцям основні правила перебування на території Україні.

«Ви завжди повинні мати з собою документи, які посвідчують вашу особу і підтверджують ваш легальний статус. Зважаючи на ситуацію, яка зараз склалася в нашій державі, міграційники та поліцейські націлені особливо пильно перевіряти законність перебування іноземних громадян в Україні. Відтак на першу їхню вимогу ви зобов’язані надати для перевірки паспортний документ і посвідку», - зауважила Тетяна Лобач.

Ще одне питання, яке іноземці не повинні випускати з уваги – реєстрація місця проживання. Як і українці, іноземні громадяни можуть вільно обирати місце проживання, однак, після його зміни не пізніше ніж через місяць зобов’язані  здійснити реєстрацію місця проживання за новою адресою.

Студенти у свою чергу цікавилися як діяти у разі втрати посвідки, чи можуть вони змінити місце проживання, перевестися в інший навчальний заклад. На усі свої запитання вони отримали вичерпні відповіді.

Управління ДМС у Тернопільській області