У Тернополі відзначали Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

У Тернополі відзначали Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

У Тернополі відзначали Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

У Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми Театральний майдан Тернополя перетворився на своєрідний консультаційний центр під відкритим небом. Ті, хто прийшов на захід, мали можливість пройти імпровізований «лабіринт безпеки», аби навчитися правильно організувати свою поїздку за кордон, поспілкуватися з фахівцями державних служб з питань працевлаштування за межами України.

Захід ініційований Міністерством соціальної політики. Його мета - нагадати тернополянам про небезпеку стати жертвами торгівлі людьми.

До заходів активно долучилися працівники Управління Державної міграційної служби Тернопільщини.

 «Аби зменшити ризики, громадяни повинні пам’ятати про те, що за жодних обставин документ, що посвідчує особу: чи то паспорт громадянина України, чи закордонний паспорт не можна передавати іншим людям. Бо найчастіше безправність наших людей за кордоном починається саме з того моменту, коли вони залишаються без документів. Також закликаю тернополян не користатися послугами посередників в питаннях виготовлення документів, відкриття віз тощо. Пам’ятайте, ваша безпека залежить тільки від вас», - зазначив перший заступник начальника УДМС в області Іван Чубатий.

Управління ДМС у Тернопільській області