У Вінниці відбувся семінар правозахисної групи за участі міграційної служби

У Вінниці відбувся семінар правозахисної групи за участі міграційної служби

У Вінниці відбувся семінар правозахисної групи за участі міграційної служби

23 березня у Вінниці за підтримки Датської Ради у справах біженців, Датської групи з розмінування, за фінансування Уряду Великої Британії (UK aid) в рамках Програми економічного розвитку та правової допомоги Східній Україні, відбувся семінар.

У семінарі прийняли участь Вінницька правозахисна група та представники громадських організацій, співробітники окремих центральних органів виконавчої влади, а також І-й заступник начальника Управління Державної Міграційної служби області Антоніна Ратушна.

В рамках проведеного семінару на тему: «Захист населення постраждалого від конфлікту», правозахисниками розглядалися питання щодо надання безкоштовної правової допомоги громадянам, супроводу їх у державних органах і установах, з питань свободи пересування, питань соціального забезпечення, оформлення та відновлення документів таке інше.

Антоніна Ратушна, в межах компетенцій покладених на територіальні органи ДМС України, надала роз’яснення щодо вимог міграційного законодавства, реєстрації місця проживання, в’їзду та виїзду з неконтрольованої території. А також були надані відповіді щодо питань оформлення паспорта громадянина України у вигляді ІД картки та закордонних паспортів громадянам, які прибули із окремих районів Донецької та Луганської областей та інші питання, які виносилися на розгляд семінару.

Організаторами проекту зазначено, що проведення спільних семінарів з представниками центральних органів виконавчої влади та правозахисних організацій дає більше уяви щодо проблем громадян постраждалих від конфліктів та у свою чергу є дієвим фактором для скорішого і якісного вирішення соціально-побутових негараздів такої категорії населення.

Управління ДМС у Вінницькій області