У Вінницькій області проводяться профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант»

У Вінницькій області проводяться профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант»

У Вінницькій області проводяться профілактичні заходи  під умовною назвою «Мігрант»

Наприкінці жовтня Міграційною службою, спільно з правоохоронними органами області розпочато загальнодержавне оперативно-профілактичне відпрацювання під умовною назвою «Мігрант».

Вже з 25 жовтня виявлено - 27 нелегальних мігрантів, стосовно яких були прийняті рішення про примусові повернення. Із них - 20 документовані за поданням ГУ нацполіції області. 1-му іноземцю скорочено термін перебування на території держави. Стосовно 2-х прийнято рішення про заборону в’їзду.

За рішеннями Козятинського районного суду - 1 іноземця примусово видворено.  

Виявлено - 89 правопорушників законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, з них: за порушення вимог ст. 203 Кодексу України про Адміністративні правопорушення - 71 особа;  за ст. 204 КУпАП - 1 особу;  за ст. 205 КУпАП - 17 осіб. Накладено адміністративних штрафів на суму - 41 990 грн., з яких стягнуто - 28 900 грн.  

А всього за 10 місяців поточного року виявлено - 281 незаконного мігранта;

Притягнуто до адміністративної відповідальності, з них по ст. 203 КУпАП - 614,  

ст. 204 КУпАП - 6,  ст. 205 КУпАП - 211,  ст. 206 КУпАП - 3.     

Скорочено термін перебування іноземцям - 14, прийнято рішень про примусове повернення - 274, з них виконано рішень - 175, виконано рішень суду про примусове видворення - 5, прийнято рішення про заборону в`їзду 10-м іноземцям.

Управління та його територіальні підрозділи у співпраці з правоохоронними органами і надалі забезпечуватимуть належний стан протидії незаконній міграції на території області, своєчасно реагуватимуть на факти порушень законодавства, як  іноземцями так і громадянам України.   

 

Управління ДМС у Вінницькій області