У Харкові відкрито фотовиставку, присвячену Міжнародному дню біженця

У Харкові відкрито фотовиставку, присвячену Міжнародному дню біженця

У Харкові відкрито фотовиставку, присвячену Міжнародному дню біженця

10 серпня 2017 року на Майдані Свободи,  Посольством Канади в Україні спільно з УВКБ ООН було відкрито фотовиставку, присвячену інтеграції біженців з інших країн, що знайшли притулок в Україні та Канаді, а також Міжнародному дню біженця, який у світі відзначається щорічно 20 червня.

Цього року в Україні на відзначення Міжнародного дня біженця Агентство ООН у справах біженців спільно з Посольством Канади та партнерською організацією БФ «Право на захист» підготували фотовиставку, яка висвітлює життя біженців та їхній досвід інтеграції у місцеві спільноти в Україні та Канаді. Після урочистого відкриття на Софійській площі у Києві фотовиставка представлена вже у Харкові.

Церемонія відкриття фото проекту стала нагодою обговорення ситуації з інтеграцією біженців в Україні серед запрошених спікерів, а саме:

  • Керівник філії Агентства ООН у справах біженців у Харкові Вартан Мурадян.
  • Перший секретар, провідний експерт проектів міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні Влад Йонеску.
  • Представниця благодійного фонду «Право на захист» Любов Бутенко.
  • В. о. начальника відділу з питань шукачів захисту та соціальної інтеграції Управління у справах іноземців та осіб без громадянства ГУ Державної міграційної служби України у Харківській області Наталія Несмачна.
  • Головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю та ЗМІ ГУ Державної міграційної служби України у Харківській області Гага Кікнадзе.
  • Директор Харківського благодійного фонду “Світ” Рахіма Вовк.

Протягом останніх років Україна зробила значні кроки з приведення інституту притулку до світових стандартів. З 2011 році в Україні почав діяти новий Закон «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту», яким запроваджено, окрім статусу біженця, додатковий та тимчасовий захист, а також приведено до міжнародних стандартів та вимог Конвенції про статус біженців 1951 року критерії, умови та процедури надання захисту.

Організатори сподіваються, що проведення фотовиставки з 10 по 20 серпня у м. Харкові приверне увагу харків’ян до проблем людей, які змушені були залишити свої домівки через збройні конфлікти у всьому світі та сприятиме толерантному ставленню до біженців.

Головне управління ДМС у Харківській області