У закарпатському ПТРБ проживають вихідці з 20 країн світу

У закарпатському ПТРБ проживають вихідці з 20 країн світу

У закарпатському ПТРБ проживають вихідці з 20 країн світу

У Мукачеві в Пункті тимчасового розміщення біженців у Закарпатській області відбулися заходи у рамках відзначення Всесвітнього дня біженців. Для маленьких мешканців закладу волонтери та соціальні працівники влаштували майстер-клас з малювання, були організовані  інші дитячі забави, солодкий стіл. У святкуванні взяли участь керівництво ПТРБ, представники міграційної служби краю, директор «Регіон Карпат» NEEKA» Адальберт Пірчак, начальник відділу по роботі з іноземцями Мукачівського прикордонного загону Костянтин Лукіч.

Як зазначив представник Головного управління ДМС України в Закарпатській області Євген Ясінський, проблема біженців у світі сьогодні одна з найважливіших і найболючіших. “Люди тікають від воєн, біди, залишаючи рідні домівки. У нашій країні вони хочуть віднайти другу батьківщину. Головне завдання нашого управління — допомогти біженцям інтегруватися в українське суспільство ”. За підтримки Центру зайнятості з початку цього року троє шукачів притулку отримали роботу – двоє громадян Сербії та один громадянин Сирії.

За словами директора ПТРБ в області Юрія Марковського, наразі в пункті перебувають 76 шукачів притулку з двадцяти країн світу, серед яких 26 дітей. На обліку міграційної служби Закарпаття перебуває 137 шукачів притулку, 55 з яких визнано конвенційними біженцями, а 82 отримали додатковий захист.

Головне управління ДМС у Закарпатській області