У закарпатському Пункті тимчасового розміщення біженців обговорили координацію зусиль

У закарпатському Пункті тимчасового розміщення біженців обговорили координацію зусиль

У закарпатському Пункті тимчасового розміщення біженців обговорили координацію зусиль

У Мукачеві у Пункті тимчасового розміщення біженців в Закарпатській області відбулася робоча зустріч керівництва Пункту з директором Міжнародного фонду охорони  здоров’я та навколишнього середовища “Регіон Карпат - NEEKA” Альбертом Пірчаком, представниками неурядових організацій. Темою розмови стали підсумки та перспективи роботи з шукачами притулку .

За словами заступника ПТРБ в області Петра Росоли, наразі в закладі проживає 71 особа, в тому числі 23 дітей. Спільні зусилля спрямовані на інтеграцію цих людей в українське суспільство, а також адаптацію осіб, які перебувають у процедурі визначення цього статусу, покращення соціально-побутових умов мешканців пункту.

Впродовж літніх місяців двоє громадян Сирії та громадянин Гвінеї взяли участь у Таборі толерантності “ Разом – дружня сім’я ” на базі МФОЗНС “Регіон Карпат - NEEKA”, де з ними працювали  волонтери Корпусу Миру. У рамках програми УВКБ ООН для шукачів притулку було організовано екскурсію до Музею народної архітектури та побуту, де вони мали змогу ознайомитися з історією та звичаями Закарпаття. За підтримки неурядових організацій для дітей, які перебувають у ПТРБ, було  закуплено необхідні речі для нового навчального року. Як підкреслив директор  Міжнародного фонду охорони  здоров’я та навколишнього середовища “Регіон Карпат - NEEKA” Альберт Пірчак, результати, які вдалося отримати, – це наслідок скоординованої роботи усіх служб. 

За підсумками зустрічі окреслили коло питань, над якими працюватимуть надалі, щоб покращити умови перебування шукачів притулку у Пункті тимчасового розміщення біженців у Закарпатській області.

Головне управління ДМС у Закарпатській області