У Житомирі підвели підсумки за результатами 9-ти місяців службової діяльності

У Житомирі підвели підсумки за результатами 9-ти місяців службової діяльності

У Житомирі підвели підсумки   за результатами 9-ти місяців службової діяльності

В обласному Управлінні Державної міграційної служби відбулось  засідання колегії по результатах роботи міграційної служби за 9 місяців 2018 року, в роботі якої взяли участь керівники структурних та територіальних підрозділів, представники засобів масової інформації.

Відкриваючи засідання, начальник обласного Управління ДМС Олександр Радько повідомив, що Управлінням ДМС в області та його територіальними підрозділами впродовж 9-ти місяців 2018 року прийнято майже 87 тисяч осіб з оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон та близько 31 тисячі – з оформлення паспорта громадянина України у формі id-картки (порівняно з 2017 роком - 64 тисяч 776 та 23 тисячі 779 відповідно). 

Упродовж звітного періоду Управлінням ДМС на рахунок місцевих бюджетів Житомирської області перераховано коштів у сумі 35 млн. 644 тис. 835 грн. за надані населенню адміністративні послуги ДМС, за аналогічний період минулого року - 23 млн 818 тис. 017 грн.

Для матеріально-технічного забезпечення територіальних підрозділів міграційної служби Житомирською міською радою з місцевого бюджету  виділено 495 тис. грн. 652 грн.

Важливим напрямом реформування ДМС є посилення спроможності нашої держави щодо протидії нелегальній міграції, що обумовлене зростанням міграційного тиску в світі, зокрема в країнах ЄС.

Як зазначалося на колегії, з 10 вересня цього року розпочато оформлення іноземцям та особам без громадянства посвідок на тимчасове проживання у формі карток з безконтактним електронним носієм, а з 1 листопада запроваджується видача посвідок на постійне проживання засобами ЄІАС УМП.

До адміністративної відповідальності притягнуто 533 порушників міграційного законодавства. Упродовж 9 місяців п.р. підрозділами УДМС України в Житомирській області прийнято 198 рішень про примусове повернення іноземців та осіб без громадянства до країн походження, в т.ч. 35 –  із забороною в’їзду в Україну, відносно 7 іноземців прийнято рішення добровільно повернути їх до країн громадянської належності, відносно 6 іноземців районними судами прийнято рішення про примусове видворення за межі України, 37 іноземцям скорочено термін перебування в Україні, 11 іноземців передано підрозділам Адміністрації Державної прикордонної служби України. П’ять іноземців було поміщено до Чернігівського ПТПІ та в подальшому видворено за межі держави.

На колегії заслухані керівники по напрямах роботи, виявлені недоліки, визначені терміни щодо усунення та покращання роботи.

Управління ДМС у Житомирській області