У Житомирі відбулась міжвідомча нарада за участю міжнародних представників, на якій обговорювались…

У Житомирі відбулась міжвідомча нарада за участю міжнародних представників, на якій обговорювались питання протидії торгівлі людьми та трудової і сексуальної експлуатації

У Житомирі відбулась міжвідомча нарада за участю міжнародних представників, на якій обговорювались питання протидії торгівлі людьми та трудової і сексуальної експлуатації

У приміщенні Богунської районної ради м. Житомира відбулась міжвідомча нарада за участю представників Управління ДМС України в Житомирській області, Головного управління Національної поліції, швейцарської гуманітарної місії в Україні, депутатського корпусу Богунської районної ради, благодійної громадської організації «Авенір», представників засобів масової організації, на якій обговорювались питання протидії торгівлі людьми, трудової і сексуальної експлуатації.

Відкриваючи нараду, начальник УДМС Олександр Радько зазначив, що торгівля людьми продовжує залишатися однією зі складних проблем, яка давно вийшла за межі окремих держав, набуває все більш організованих форм та посідає далеко не останнє місце у структурі міжнародної злочинності. Питання протидії торгівлі людьми, трудової та сексуальної експлуатації є не менш актуальними і для України.

«Представники різних органів влади активно долучаються до інформаційного роз’яснення населенню області щодо торгівлі людьми, а також виявленню осіб, які постраждали від рук так званих шахраїв. Проте, варто наголосити, що кількість людей, які постраждали від работоргівлі – зменшується. Міграційна служба постійно працює в тому напрямку, аби удосконалювати безпеку паспортних документів та зменшити можливість виготовлення підроблених документів для виїзду за кордон», - сказав Олександр Радько.

Президент міжнародної гуманітарної організації «Vivere», центральний офіс якої знаходиться в м. Лозанна Швейцарія Майк Хофман, розповів, що дана організація піклується людьми, чиє життя знаходиться в небезпеці через неприйнятну дискримінацію і уже чотирнадцять років допомагає нашим співвітчизникам повернутися до України після «торгівельного рабства» та надає підтримку потерпілих.

«За час своєї волонтерської діяльності наша міжнародна організація надала допомогу та допомогла повернутися до країни громадянства 1542 потерпілим, з них близько двохсот - є українцями. Ми дуже тісно співпрацюємо у даному напрямку із благодійною громадською організацією «Авенір», якої не варто боятися, і до якої потрібно звернутися та подати скаргу, й розповісти про свою проблему», - сказав Майк Хофман.

Начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Нацполіції у Житомирський області Вадим Садовський розповів про роботу працівників підпорядкованого підрозділу у даній сфері та зазначив, на що звернути увагу людям, які виїжджають за кордон на заробітки, аби не стати жертвою торгівлі.

По завершенні засідання учасники наради відповіли на численні запитання представників мас-медіа.

Управління ДМС у Житомирській області