У Житомирі вшанували пам’ять ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

У Житомирі вшанували пам’ять ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

У Житомирі вшанували пам’ять ліквідаторів  наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Громадськість Житомира, студенти, представники державних органів та структур 14 грудня вшанували пам’ять ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС — людей, які ціною свого життя і здоров'я у далекому 1986 році врятували світ від радіаційної біди. Участь у заходах взяла делегація УДМС України в Житомирській області на чолі із її керівником Олександром Радьком.

30 листопада 1986 року було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, а 14 грудня в газеті «Правда» надруковано повідомлення про те, що держкомісією був прийнятий в експлуатацію комплекс захисних споруд.

Начальник Управління міграційної служби області підкреслив: «14 грудня в Україні відомий як День ліквідатора. Цей день ще раз нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів-чорнобильців, про те, що маємо бути вдячними людям, які врятували світ від атомного лиха».

Учасники заходів поклали квіти до меморіальної дошки першому Міністру Мінчорнобиля Георгію Готовчицю, що на Старому бульварі, до пам’ятника працівникам органів внутрішніх справ – жертвам Чорнобиля, до пам’ятного знака «Чорна біль» та до пам’ятника «Пожежним, які врятували світ».

Управління ДМС у Житомирській області