У Звенигородці відбувся семінар-навчання

У Звенигородці відбувся семінар-навчання

У Звенигородці відбувся семінар-навчання

14 вересня співробітники Звенигородського РВ УДМС України в Черкаській області провели семінар-навчання із секретарями сільських, селищних та міських рад. Предметом обговорення стало дотримання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 № 207 «Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру» та Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні».

На семінарі працівники міграційної служби окреслили проблемні питання, які виникають під час оформлення та передачі  документів органами реєстрації. Особливу увагу звернули на встановленому переліку документів, який необхідно подавати громадянам для реєстрації місця проживання. Окремо зосередились на оформленні й видачі іноземцям та особам без громадянства довідок про реєстрацію місця проживання.

Заступник начальника Звенигородського РВ УДМС України в Черкаській області Оксана Кравчук зауважила, що завдяки налагодженій співпраці міграційної служби з органами реєстрації, останні мають змогу отримувати роз’яснення та практичні рекомендації з приводу проблемних питань, що, в свою чергу, унеможливить порушення чинного законодавства з питань реєстрації місця проживання.

Управління ДМС у Черкаській області