Участь представника Головного управління ДМС України в Донецькій області в регіональній дискусії…

Участь представника Головного управління ДМС України в Донецькій області в регіональній дискусії «Стан забезпечення і захисту прав внутрішньо переміщених осіб і прав людини на непідконтрольних територіях Донбасу і Криму»

Участь представника Головного управління ДМС України в Донецькій області в регіональній дискусії «Стан забезпечення і захисту прав внутрішньо переміщених осіб і прав людини на непідконтрольних територіях Донбасу і Криму»

04 листопада в м. Маріуполь у готелі «Європейський» відбулася регіональна дискусія за підтримки шведсько-українського проекту, що реалізується Академією Фольке Бернадотта та фінансується Шведським агентством із міжнародного розвитку та співпраці (SIDA) «Стан забезпечення і захисту прав внутрішньо переміщених осіб і прав людини на непідконтрольних територіях Донбасу і Криму».

Під керівництвом Центру дослідження проблем верховенства права та його втілення в національну практику України при Національному університеті «Києво-Могилянська Академія», навчальних закладів Донецького регіону, органів місцевого самоврядування та представника  відділу юридичного забезпечення Головного управління Державної міграційної служби України в Донецькій області міграційної служби пройшов даний захід.

Основною метою зазначеного заходу було проаналізувати реальний стан забезпечення і захисту прав внутрішньо переміщених осіб і прав людини на непідконтрольних територіях Донбасу і Криму та напрями подальшого вдосконалення їх законодавчого регулювання.

Під час заходу були поставлені завдання:

  • провести практичну дискусію щодо стану забезпечення і захисту прав внутрішньо переміщених осіб і прав людини на непідконтрольних територіях Донбасу і Криму  насамперед у таких сферах: надання реєстраційних послуг; здійснення підприємницької діяльності; здобуття освіти; соціальний захист населення; реалізація політичних прав.
  • проаналізувати рівень нормативно-правового регулювання у зазначених сферах, виявити практичні проблеми застосування національного законодавства на прикладі судової практики у конкретних справах, виокремити загальні тенденції гарантування дотримання прав внутрішньо переміщених осіб і прав людини на непідконтрольних територіях Донбасу і Криму.
  • напрацювати пропозиції щодо можливих напрямків подальшого вдосконалення законодавчого регулювання і покращення адміністративної практики вирішення проблемних питань реалізації прав внутрішньо переміщених осіб і прав людини на непідконтрольних територіях Донбасу і Криму.

Представник міграційної служби області прийняв активну участь в обговоренні питань винесених на дискусію та у своїй промові знайшов підтримку в учасників регіональної дискусії.

Головне управління ДМС у Донецькій області