УДМС України у Полтавській області проведено кущовий семінар

УДМС України у Полтавській області проведено кущовий семінар

УДМС України у Полтавській області проведено кущовий семінар

23 листопада 2017 року проведено кущовий семінар із залученням працівників Державної міграційної служби 9-ти областей України.     

Семінарські заняття відбулися згідно Плану проведення кущових семінарів в територіальних органах Державної міграційної служби  на 2017 рік, затвердженого наказом ДМС України.

У кущовому семінарі взяли участь працівники апарату Державної міграційної служби, працівники Управління ДМС України в Полтавській, Донецькій, Житомирській, Кіровоградській, Луганській, Рівненській, Сумській, Харківській та Чернігівській областей.

Згідно Порядку денного були розглянуті наступні питання:

  • законодавче та нормативне регулювання питань, пов’язаних з набуттям/припинення громадянства України;
  • законодавче та нормативне регулювання питань, пов’язаних з оформленням та видачею паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон, процедура ідентифікації особи під час оформлення біометричних документів;
  • правові підстави для тимчасового перебування та тимчасового проживання іноземців та осіб без громадянства;
  • практика застосування законодавства про імміграцію та шляхи вирішення проблемних питань;
  • Єдиний державний демографічний реєстр та Єдина інформаційно-аналітична система управління міграційними процесами – засади функціонування та перспективи розвитку.

 Мета проведення семінарів – обговорення проблемних питань в діяльності Державної міграційної служби України та шляхи їх вирішення.

Управління ДМС у Полтавській області