УДМС України в Черкаській області надано консультативно-методичну допомогу місцевій громаді з приводу…

УДМС України в Черкаській області надано консультативно-методичну допомогу місцевій громаді з приводу оформлення біометричних документів

УДМС України в Черкаській області надано консультативно-методичну допомогу місцевій громаді з приводу оформлення біометричних документів

29 січня 2018 року працівники УДМС України в Черкаській області провели робочу зустріч із начальником відділу з питань надання адміністративних послуг Білозірської об’єднаної територіальної громади О. Яжемчук. Ключове питання зустрічі – документування мешканців тергромади біометричними документами.

Олена Яжемчук зазначила, що встановлення робочої станції для оформлення і видачі біометричних документів засобами Єдиного державного демографічного реєстру має на меті забезпечення потреб 10-тисячного населення Білозірської ОТГ, а в найближчій перспективі – й усіх бажаючих оформити закордонний паспорт.

Спеціалістами міграційної служби надано консультативну та методичну допомогу для реалізації повноважень ЦНАП Білозірської ОТГ щодо прийому заяв та видачі біометричних документів.

Зазначимо, що на Черкащині − це перший центр надання адміністративних послуг, який має необхідне обладнання для оформлення та видачі ІD-карток/паспортів громадян України для виїзду за кордон. Невдовзі місцевий ЦНАП зможе стати основним фронт-офісом з оформлення документів не тільки для мешканців громади, а й для жителів найближчих сіл.

Управління ДМС у Черкаській області