УДМС України в Луганській області з 10 вересня 2018 року розпочато прийом документів щодо оформлення…

УДМС України в Луганській області з 10 вересня 2018 року розпочато прийом документів щодо оформлення та видачі посвідок на тимчасове проживання з безконтактним електронним носієм

УДМС України в Луганській області з 10 вересня 2018 року розпочато прийом документів щодо оформлення та видачі посвідок на тимчасове проживання з безконтактним електронним носієм

Управлінням Державної міграційної служби України в Луганській області з 10 вересня 2018 року розпочато прийом документів щодо оформлення та видачі посвідок на тимчасове проживання з безконтактним електронним носієм, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2018 року № 322.

Документи для оформлення посвідки подаються не пізніше ніж за 15 робочих днів до закінчення встановленого строку перебування в Україні. Після формування заяви-анкети працівник ДМС друкує її та надає іноземцеві або особі без громадянства для перевірки правильності внесених до заяви-анкети відомостей. Проводиться процедура ідентифікації та в разі підтвердження законних підстав перебування іноземця та особи без громадянства на території України, приймається рішення на видачу посвідки нового зразка.

На теперішній час вже надійшли на розгляд клопотання від Східноукраїнського Національного Університету імені Володимира Даля для оформлення посвідки на тимчасове проживання з безконтактним електронним носієм іноземним студентам.

У найближчий час поступові зміни в міграційному законодавстві забезпечать оформлення посвідками з безконтактним електронним носієм іноземців, які на законних підставах постійно проживають в Україні. До цього часу можуть оформлятися посвідки на тимчасове проживання з використанням бланка у формі книжечки.

Управління ДМС у Луганській області