УДМС України в Запорізькій області оформлено майже 300 сучасних посвідок на тимчасове проживання…

УДМС України в Запорізькій області оформлено майже 300 сучасних посвідок на тимчасове проживання у формі картки

УДМС України в Запорізькій області оформлено майже 300 сучасних посвідок на тимчасове проживання у формі картки

За тиждень Управлінням міграційної служби  Запорізької області оформлено вже майже 300 сучасних посвідок на тимчасове проживання у формі картки, що містить безконтактний електронний носій. Більшість іноземців, що скористалися послугою  - це студенти, які приїхали в місто на навчання або громадяни інших держав, які взяли шлюб з українцями.

Про це сьогодні під час інтерв’ю запорізькому «Телеканалу Z» розповів очільник міграційної служби області Олександр Харіна.

«Біометрична посвідка, яка разом із іншими даними, містить відбитки пальців, значно спрощує ідентифікацію особи, яка її отримала. Наприклад, дозволяє компетентним органам простіше контролювати  терміни перебування в країні, перетин кордону тощо.  В майбутньому, з розвитком сервісів,  таку посвідку з електронним носієм можна буде використовувати для отримання й інших послуг, - зазначив Олександр Харіна».

Набір документів для оформлення посвідки не змінився, змінилася лише процедура, яка на разі нагадує оформлення закордонного паспорта та включає в себе сканування відбитків пальців рук, фотографування, заповнення заяви-анкети працівником підрозділу.

А вже з 1 листопада цього року іноземці зможуть подати заяву і на оформлення посвідки на постійне проживання в Україні сучасного європейського зразка.

Управління ДМС у Запорізькій області