Українські фахівці вивчали досвід Польщі в роботі з іноземцями

Українські фахівці вивчали досвід Польщі в роботі з іноземцями

Українські фахівці вивчали досвід Польщі в роботі з іноземцями

12-14 вересня 2017 року українська делегація Державної міграційної служби України та Державної прикордонної служби України на чолі з Головою ДМС Максимом Соколюком взяла участь в ознайомчому візиті до м. Вроцлав, Республіка Польща.

Загальною метою візиту стало ознайомлення із польським досвідом роботи з іноземцями на місцевому рівні, адміністративними практиками районних підрозділів Прикордонної Варти Республіки Польща, питаннями легальності перебування іноземців в Польщі, можливостями їх доступу до ринку праці в Польщі та перспективами застосування польського досвіду в розвитку міграційної сфери України.

У ході візиту відбулися зустрічі із представниками Воєводського Управління у Вроцлаві, Державної інспекції праці Польщі, відділення Прикордонної Варти Польщі Вроцлав – Стаховіце, Центру спеціальної підготовки Прикордонної Варти Республіки Польща в м. Любань, місцевою владою м. Любань тощо.

Окрім того українські фахівці відвідали Центр надання адміністративних послуг Воєводського управління у Вроцлаві, де ознайомилися із процесом оформлення біометричних закордонних паспортів, внутрішніх документів, що посвідчують особу в Польщі та документів, які видаються іноземцям, які легально перебувають на території Республіки Польща.

Також у ході візиту представники України обговорили питання функціонування перших трьох місяців безвізового режиму перетину кордону з ЄС на польській ділянці. Польські колеги наголосили на відсутності проблем та дотриманні вимог безвізового режиму українськими громадянами.

Захід відбувся згідно плану заходів реалізації проекту «Зміцнення потенціалу Державної міграційної служби України в управлінні міграційними процесами», що впроваджується спільно Державною міграційною службою України та Прикордонною Вартою Республіки Польща.