Управління ДМС України в Луганській області долучилось до Всеукраїнської інформаційної кампанії…

Управління ДМС України в Луганській області долучилось до Всеукраїнської інформаційної кампанії #проти Дій торгівлі людьми

Управління ДМС України в Луганській області долучилось до Всеукраїнської інформаційної кампанії #проти Дій торгівлі людьми

У 2013 році Генеральна асамблея ООН проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми, зазначивши, що в цей день необхідно підвищувати рівень проінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привертати увагу до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочувати людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.

Сьогодні, 30 липня, до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, у всіх обласних центрах України відбуваються просвітницькі акції. Долучилась до них і Луганщина. На площі перемоги у м. Сєвєродонецьк взяли участь у квесті «Лабиринт можливостей» Заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Лішик Ольга Петрівна, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, співробітники Головного управління Національної поліції України в Луганській області.

Міграційну службу Луганщини представляли перший заступник начальника Управління Церковний Олександр Вікторович та співробітники Управління.

Мета квест-лабіринту – підвищення обізнаності населення щодо проблеми сучасного рабства. Шукаючи роботу, трудові мігранти потрапляють в умовні стіни лабіринту. Учасники квесту, отримали реальні історії вербування, знайшли вихід із небезпечних ситуацій та уникли потрапляння до трудового рабства, змінивши своє ставлення до сумнівних пропозицій працевлаштування та перевіривши власні знання щодо правил безпечної міграції та працевлаштування за кордоном.

Акція відбулась за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні, Міжнародної Організації з Міграції та громадської організації «Регіональний правозахисний соціолого-освітній цент «Жінки Донбасу».    

Управління ДМС у Луганській області