Управління міграційної служби Вінниччини провело підсумки роботи за півріччя

Управління міграційної служби Вінниччини провело підсумки роботи за півріччя

Управління міграційної служби Вінниччини провело  підсумки роботи за півріччя

Начальником УДМС у Вінницькій області Борисом Наливайком  проведено нараду керівництва, на якій підведено підсумки роботи управління за І півріччя поточного року.

Борис Наливайко довів рішення та вимоги керівництва Державної міграційної служби України, які прийняті на розширеному засіданні Колегії 9 червня п.р. та повідомив, що прийняття рішення ЄС про безвізовий в’їзд громадян України на територію Європи, вплинуло на кількість звернень громадян, і навантаження на робочі станції ЄІАС УМП.

Зокрема:

  • прийнято для оформлення ID-картки   –  15 102 громадян;
  • оформлено - 48 541 замовлення на виготовлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, з них: у терміновому режимі - 12 710.

До управління звернулося – 509 громадян з питань набуття громадянства, набуло громадянство України – 454, з них – 11 відповідно до Указу Президента.

До відділу адресно-довідкового бюро надійшло понад - 69 000 відомостей про реєстрацію та зняття з реєстраційного обліку.

З початку  року надано адміністративних послуг 1306 громадянам прибувшим з АР Крим і м. Севастополя  та  2397 громадянам з Донецької і Луганської областей.

На території області постійно проживають 9505 іноземців та осіб без громадянства, тимчасово перебувають 3014 іноземців та осіб без громадянства (далі - ОБГ).

Відповідно до вимог КУпАП до адміністративної відповідальності всього було притягнуто 400 осіб, з яких: складено адмінпротоколів відносно іноземців та ОБГ за ст. 203 КУпАП   – 300;  за ст.204 КУпАП  – 3;    за ст.205 КУпАП  – 95; за ст.206 КУпАП   – 2.

Видворено за межі України – 3 іноземці.

Заборонено в’їзд в Україну – 5 іноземцям.

Прийнято рішень про примусове повернення  – 123 іноземців.

Примусово повернуто  – 75 осіб.

Скорочено строк перебування в Україні – 1 особі.

В області нараховується 38 біженців, з 10 країн світу та 23 особи, яких визнано особами, що потребують додаткового захисту.   

На спеціальний рахунок УДМС протягом першого півріччя надійшли кошти за надані адмінпослуги та реалізовану бланкову продукцію на загальну суму 33 076,2 тис.грн., з них перераховано до місцевих бюджетів Вінницької області понад 17 481,2 тис. грн.  В середньому за добу на рахунок надходить близько 200,00 тисяч гривень.

Управління ДМС у Вінницькій області