Уроки права відбулися ще в трьох районах Закарпаття

Уроки права відбулися ще в трьох районах Закарпаття

Уроки права відбулися ще в трьох районах Закарпаття

У рамках відзначення Всеукраїнського тижня права відбулися зустрічі представників міграційної служби Закарпаття з учнями навчальних закладів. Урок права провела заступник начальника Ужгородського районного відділу ГУДМС Віра Косаковська для учнів школи с. Велика Добронь. У цьому навчальному закладі навчаються діти угорськомовної громади. Школярам розповіли, як оформити паспорт громадянина України у формі ID-картки, які документи для цього необхідні. Наголошувалося, що дана послуга надається безкоштовно. Про права та обов’язки, які відкриває для неповнолітніх перший паспорт, Віра Косаковська обговорила і під час зустрічі з дев’ятикласниками Чопської ЗОШ №1 та №2.

Начальник Виноградівського відділу міграційної служби Андрій Осташ провів урок для 14-річних учнів міської ЗОШ №1. Молодих людей було ознайомлено з історією виникнення прав людини, основними тенденціями у розвитку правових відносин.

У Ключарківській школі І-ІІ ступенів очільниця Мукачівського районного відділу Оксана Лящук розповіла про переваги оформлення документів у рамках Дня школи.  У формі діалогу школярі отримали відповіді саме з першоджерел щодо змін у міграційному законодавстві, документуванні електронним громадянським та закордонним паспортом.

Головне управління ДМС у Закарпатській області