В Чернігові проведено робочу зустріч з представниками УВКБ ООН

В Чернігові проведено робочу зустріч з представниками УВКБ ООН

В Чернігові проведено робочу зустріч з представниками УВКБ ООН

12.06.2018 за ініціативи та участі представників УВКБ ООН, БФ «Право на захист» проведено робочу зустріч з представниками Управління міжнародного співробітництва Офісу Уповноваженого ВРУ з прав людини, центрального апарату ДМС України, УДМС України в Чернігівській області, Чернігівського ПТПІ, прокуратури Чернігівської області, УСБУ в Чернігівській області, Чернігівського прикордонного загону, Новозаводського районного суду м. Чернігова, Чернігівського центру соціальної адаптації безпритульних, Служби у справах дітей Чернігівської ОДА та Любецької сільської ради, Чернігівського міського центру надання безоплатної вторинної правової допомоги на тему: «Питання протидії незаконній міграції та дотримання прав шукачів притулку».

Під час зустрічі заступник директора Департаменту – начальник відділу по роботі з шукачами захисту ДМС України Синявський Петро Миколайович висвітлив питання щодо системи притулку в Україні та її відповідність міжнародним стандартам.

Учасники зустрічі обговорили проблемні питання звернення за захистом в Україні, несвоєчасність реєстрації місця перебування, законність притягнення до відповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП та можливі шляхи їх вирішення.

Управління ДМС у Чернігівській області