УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

В Чернівцях відзначили 100-річчя Буковинського віча

В Чернівцях відзначили 100-річчя Буковинського віча

В Чернівцях відзначили 100-річчя Буковинського віча

Працівники Управління ДМС у Чернівецькій області взяли участь в урочистостях, присвячених визначній історичній події – сторіччю Буковинського віча.

Разом із представниками крайової влади, активістами громадських організацій, представниками підприємств та установ області вони поклали квіти до пам’ятників Героям Буковинського Куреня, Т.Г.Шевченку, а також – до пам’ятних дощок учасникам Буковинського народного віча, що на Театральній площі Чернівців.

Спільно з усією буковинської громадою та священиками різних конфесій міграційники помолилися за процвітання Буковини, єдність та мир в Україні.

Довідково:

3 листопада 1918 року рішенням народних зборів, до яких увійшли представники усіх верств україномовного населення Північної Буковини, було проголошено возз’єднання із Західно-Українською народною Республікою та подальшу Злуку з усією Україною. Цього ж року Королівська Румунія приєднала до себе Північну Буковину з адміністративним центром Чернівці. Але для всіх українців, які проживали на території багатонаціонального краю, Буковинське віче протягом століття залишалося найвизначнішим проявом демократії та національної самосвідомості, що у історичній перспективі відіграло вирішальний вплив на об’єднавчі процеси у складі єдиної соборної України.

Управління ДМС у Чернівецькій області