УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

В ефірі ОДТРК Буковина говорили про безвіз та біометричні паспорти

В ефірі ОДТРК Буковина говорили про безвіз та біометричні паспорти

В ефірі ОДТРК Буковина говорили про безвіз та біометричні паспорти

Начальник Чернівецького міського відділу Управління ДМС у Чернівецькій області Ігор Тютюнник взяв участь у програмі “Студія А-3” ОДТРК “Буковина” на тему “Безвізовий режим для України. Видача біометричних паспортів у Чернівецькій області. Робота міграційної служби в умовах безвізу”.

Представник міграційної служби у прямому ефірі фахово та грунтовно відповідав на запитання глядачів, які були надзвичайно активними та щохвилини телефонували до студії.

Буковинців цікавили умови оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон для дорослих та неповнолітніх осіб, чинність раніше оформлених документів — зокрема дитячих проїзних документів та закордонних паспортів батьків із вклеєними даними про дітей, можливість перетину кордону з паспортом громадянина України у вигляді ID-картки, надійність та захищеність біометричних паспортів, питання черг та готовність підрозділів міграційної служби до роботи в нових умовах тощо.

Окрім того, що програма видалася актуальною, цікавою та інформативною, вона була ще й достатньо переконливою. Бо журналістам та експертам в студії вдалося подолати певну недовіру та скепсис буковинців, які доти не вбачали у “безвізі” реальні та  позитивні зрушення до кращого безпосередньо для себе.

Поетапна інтеграція України до Європейського Співтотовариства стала першою  значною перемогою України після трьох останніх драматичних років, трагічних подій на Майдані та на Сході країни. Безвіз відкриває небачені раніше можливості в першу чергу для студентської молоді та підприємців та неминуче змінить вектор та динаміку розвитку держави в цілому. Й мине зовсім небагато часу, коли кожен пересічний українець зможе реально відчути переваги безвізу у своєму житті, навіть не перетинаючи кордонів України.

Управління ДМС у Чернівецькій області