УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

В ГУ ДМС міста Києва проаналізували результати профілактичних заходів по виявленню порушників міграційного…

В ГУ ДМС міста Києва проаналізували результати профілактичних заходів по виявленню порушників міграційного законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства

В ГУ ДМС міста Києва проаналізували результати профілактичних заходів по виявленню порушників міграційного законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства

24 липня у Головному управлінні ДМС в м. Києві підвели підсумки двотижневих профілактичних заходів,  спрямованих на запобігання та виявлення  порушень правил перебування в Україні іноземців  та осіб без громадянства.

Завдяки спільній роботі підрозділів міграційної служби, патрульної служби Нацполіції, Служби безпеки України у столиці виявлено 221 порушника законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства. Це на 35% більше, ніж під час проведення аналогічних  перевірок у  минулому році.

Стосовно порушників працівниками міграційної служби складено протоколи про адміністративне правопорушення: за ст. 203 КУпАП (порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) – 191, за ст. 204 КУпАП (порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації, прописки або виписки іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів) – 5, за ст. 205 КУпАП (невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства) – 24, за ст. 206 КУпАП (порушення порядку надання іноземцям та особам без громадянства житла, транспортних засобів та сприяння в наданні інших послуг) – 1. За вказані порушення законодавства на них накладено штрафів на суму 118 150 грн.

У ході перевірок було виявлено 112 незаконних мігрантів, щодо яких прийнято 109 рішень про примусове повернення до країни походження, у тому числі 3 – з подальшою забороною в’їзду на територію України. Також прийнято 1 рішення про примусове видворення з подальшим поміщенням порушника до Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців.

Відзначивши позитивні результати проведеної роботи, т.в.о. начальника ГУДМС міста Києва М.В. Войналович подякував працівникам підрозділів, які брали безпосередню участь у реалізації визначених завдань. Разом з тим, було наголошено на необхідності постійного контролю за дотриманням законності при встановленні правопорушень, їх чіткого документального оформлення.

Головне управління ДМС у місті Києві