В ГУДМС міста Києва підвели перші підсумки профілактичних заходів «Мігрант»

В ГУДМС міста Києва підвели перші підсумки профілактичних заходів «Мігрант»

В ГУДМС міста Києва підвели перші підсумки профілактичних заходів «Мігрант»

03 листопада у Головному управлінні ДМС у м. Києві на оперативній робочій нараді обговорили хід проведення у столиці загальнодержавних  профілактичних заходів «Мігрант» по запобіганню та виявленню  порушень правил перебування в Україні іноземців  та осіб без громадянства, що проводяться з 26 жовтня ц.р.

Аналізуючи перші результати основного етапу операції, перший заступник начальника ГУДМС М.В.Войналович відзначив цілеспрямовану і професійну роботу працівників Управління по організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення ГУДМС, розуміння кожним учасником своїх функцій, завдань і визначених законодавством повноважень.

Завдяки спільній роботі ГУДМС співробітників патрульної служби Нацполіції та  СБУ у Києві з початку операції виявлено 61 порушника законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, щодо яких прийнято рішення про примусове повернення, у тому числі 3 – з подальшою забороною в’їзду на територію України.

За  порушення міграційного законодавства України на незаконних мігрантів  накладено штрафів на суму 89 930 грн., з яких на користь держави вже стягнуто 86 370 грн.

Окресливши головні завдання на наступний період роботи в рамках операції «Мігрант»,   М.В. Войналович наголосив на особливому контролі за дотриманням законності при встановленні правопорушень,  їх  документальному оформленні, а також під час спілкування з іноземцями при здійсненні передбачених законом процедур.

Головне управління ДМС у місті Києві