В Івано-Франківській області виявлено 76 нелегальних мігрантів, щодо яких прийнято рішення про…

В Івано-Франківській області виявлено 76 нелегальних мігрантів, щодо яких прийнято рішення про примусове повернення за межі України

В Івано-Франківській області виявлено 76 нелегальних мігрантів, щодо яких  прийнято рішення про примусове повернення за межі України

Упродовж трьох місяців в ході проведення заходів, спрямованих на запобігання та протидію нелегальній (незаконній) міграції, працівники міграційної служби Івано-Франківщини у взаємодії з правоохоронними органами виявили 76 іноземних громадян, які порушували правила перебування на території України. Зокрема, стосовно 7 іноземців, які ухилялися від виконання рішень про примусове повернення, за позовами Управління ДМС України в Івано-Франківській області  судами прийнято рішення про примусове видворення з України шляхом супроводження до пунктів перетину державного кордону та передачі представникам Державної прикордонної служби України.

За наслідками профілактичних заходів з нагляду та контролю за дотриманням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант» відносно 25 іноземних громадян прийнято рішення про заборону подальшого в’їзду на територію України, а ще 15 іноземцям скорочено строк перебування на території України.

Також в ході проведення профілактичних заходів працівниками Управління виявлено факти використання іноземцями недійсних документів, що містять ознаки підроблення. Зокрема, в обласному центрі виявлено громадянина Республіки Гана з посвідкою на тимчасове проживання, яка насправді була скасована у 2016 році, а проставлений в ній штамп продовження до 01.04.2018 не є дійсним.

За аналогічне правопорушення до відповідальності притягується й  громадянин Республіки Конго. В ході встановлення статусу цього  іноземного громадянина встановлено, що  він перебуває на території України нелегально та використовує недійсну посвідку на постійне проживання, що містить ознаки підроблення. За вказаними фактами органами Національної поліції  розпочато досудове розслідування.

В ході службової діяльності працівники міграційної служби області спільно з прикордонною службою попередили спробу громадянина однієї з африканських країн потрапити на територію України за недійсним документом -  підробленій  посвідці на тимчасове проживання. Цій особі було відмовлено у в’їзді в Україну та заборонено подальший в’їзд.

Завдяки скоординованим спільним діям працівників УДМС України в Івано-Франківській області,  територіальних органів Національної поліції, УСБУ, Управління патрульної служби в рамках заходів під умовною назвою «Мігрант» викрито загалом 129 іноземців, які вчинили адміністративні правопорушення. Доречно зауважити, що міграційне законодавство порушують й наші співвітчизники. До адміністративної відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з порушенням порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів, невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства, порушення порядку надання іноземцям та особам без громадянства житла, транспортних засобів та сприяння в наданні інших послуг притягнуто 63 громадян України.

Управління ДМС в Івано-Франківській області