В Івано-Франківську на засіданні обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової…

В Івано-Франківську на засіданні обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення обговорили особливості запровадження безвізового режиму України з ЄС

В Івано-Франківську на засіданні обласної міжвідомчої координаційно-методичної  ради з правової освіти населення обговорили особливості запровадження безвізового режиму України з ЄС

У Головному територіальному управлінні юстиції в Івано-Франківській області  відбулося чергове засідання обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення, в ході якого було обговорено низку питань, актуальних для мешканців краю. Зі вступним словом виступили керівник апарату Івано-Франківської облдержадміністрації Роман Маланій та перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Наталія Рожковецька.

Своєю чергою, заступник начальника Управління Державної міграційної служби України в Івано-Франківській області Орест Рудницький  розповів учасникам міжвідомчої координаційно-методичної ради про особливості запровадження безвізового режиму України з Європейським Союзом та заходи підрозділів міграційної служби області з оформлення громадянам біометричних документів. 

 Крім того, на засіданні обговорювалися питання соціального захисту і підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захисту їх житлових прав, попередження дитячої бездоглядності та безпритульності, а також було проаналізовано особливості та проблемні питання електронного декларування, досвід роботи Галицької районної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.

Учасники засідання в формі діалогу шукали можливі шляхи вирішення проблемних питань і за результатами обговорення прийняли відповідні рекомендації.

Вже традиційно  на засіданні були присутні представники засобів масової інформації, завдяки чому значна кількість мешканців області отримала можливість дізнатися чимало корисного з обговорюваних питань.

Управління ДМС в Івано-Франківській області