В Івано-Франківську проведено круглий стіл на тему: «Основні положення Декларації прав людини в…

В Івано-Франківську проведено круглий стіл на тему: «Основні положення Декларації прав людини в Україні».

В Івано-Франківську проведено круглий стіл на тему: «Основні положення Декларації прав людини в Україні».

З 4 грудня в Україні проводиться Всеукраїнський тиждень права, який має на меті підвищити рівень правової культури населення, а також поінформованість громадян щодо їхніх конституційних прав та обов’язків, можливостей їх реалізації та захисту.

 У рамках проведення тижня права в Івано-Франківській області фахівці Управління міграційної служби області зустрічаються з учнівськими та студентськими колективами, а також беруть участь у різноманітних заходах, спрямованих на підвищення рівня обізнаності громадян з законодавством у різних сферах суспільного буття.

До прикладу, 4 грудня в Івано-Франківському коледжі Львівського національного аграрного університету завідувач сектору юридичного забезпечення УДМС України в Івано-Франківській області Наталія Цахнюк провела  зустріч зі студентами вузу, в ході якої розповіла присутнім про особливості документування 14 – річних громадян паспортом громадянина України у формі ID-картки. Вихованці коледжу отримали інформацію про необхідний перелік документів для оформлення сучасного громадянського паспорта, строки виготовлення та термін дії, а також якими є дії особи у випадку втрати документа. Крім того, молодим людям було цікаво дізнатися про особливості запровадження і дії безвізового режиму України з країнами Європейського Союзу.

Цими ж днями заступник начальника Управління-начальник примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби ГТУЮ в Івано-Франківській області Роман Бунчак спільно із завідувачем сектору юридичного забезпечення УДМС України в Івано-Франківській області Наталією Цахнюк та керівництвом Івано-Франківського міського відділу ДВС провели круглий стіл на тему: «Основні положення Декларації прав людини в Україні».
Під час круглого столу обговорено Загальну Декларацію прав людини та загальнонаціональний просвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО» основною метою якого є знання громадянами своїх прав і практичні навички того, як ці права реалізувати та захищати.
За результатами зустрічі досягнуто домовленості про подальшу співпрацю.

     В Івано-Франківську розміщено соціальну рекламу у вигляді банерів та сіті-лайтів безоплатної правової допомоги.

Управління ДМС в Івано-Франківській області