В Івано-Франківську вшанували пам’ять про загиблих учасників Революції гідності і полеглих в зоні…

В Івано-Франківську вшанували пам’ять про загиблих учасників Революції гідності і полеглих в зоні бойових дій

В Івано-Франківську вшанували пам’ять про загиблих учасників Революції гідності і полеглих в зоні бойових дій

У Івано-Франківську у день чергової річниці Революції гідності  відбулося віче, на якому мешканці міста і студенти зі свічками в руках хвилиною мовчання вшанували полеглих на Майдані і згадували про події, що змінили хід історії країни і розвитку громадянського суспільства.

Чотири роки тому в цей день студенти у столиці і майже по всій країні вийшли на протести проти призупинення підписання Угоди про асоціацію України з ЄС. Одними із перших на майдан вийшли іванофранківці. Ще вночі кілька активістів розклали невелике наметове містечко, яке з кожним днем розросталось. Невдовзі масові протести  в Івано-Франківську охопили не тільки середовище молоді, але й переважну більшість прикарпатців. Чимало з них взяли активну участь у протестних діях в Києві, немало мешканців Прикарпаття  стали воячками добровольчих батальйонів, які на сході України протистояли  російській військовій агресії. 

Після виступів учасники віче та франківці, серед яких були й працівники Управління міграційної служби області, вирушили в Меморіальний сквер, де представниками духовенства було відправлено поминальну панахиду за Героями Небесної Сотні та загиблими учасниками АТО

Управління ДМС в Івано-Франківській області