В міграційній службі запоріжчини провели навчально-практичний семінар

В міграційній службі запоріжчини провели навчально-практичний семінар

В міграційній службі запоріжчини провели навчально-практичний семінар

На базі Управління ДМС України в Запорізькій області, з метою підвищення професійного рівня працівників територіальних підрозділів міграційної служби у сфері міграції та вироблення єдиного підходу до практики реалізації діючого законодавства, був проведений навчально-практичний семінар для посадових осіб територіальних підрозділів УДМС, які згідно посадових інструкцій відповідають за роботу з протидії нелегальній міграції та імміграційної роботи.

Ґрунтовний та насичений семінар включив в себе питання протидії нелегальній міграції, а саме механізм виявлення та притягнення до адміністративної відповідальності іноземців-порушників. Увагу присутніх було акцентовано на виконанні рішень про примусове повернення та видворення, супроводі іноземців до контрольно-пропускних пунктів.

Лектори донесли до працівників питання документування іноземців та ОБГ при в’їзді та виїзді з України, їх реєстрації та продовження строку перебування на території нашої країни. Було докладно розглянуто механізм формування та розгляду справ щодо надання дозволу на імміграцію в Україну; перевірки законності надання дозволу на імміграцію в Україну та документування посвідкою на постійне проживання.

Учасники зазначили, що подібні семінари допомагають уникнути неоднозначності трактування норм законодавства з міграційних питань.

Управління ДМС у Запорізькій області