В Миколаєві проведено цільові профілактичні заходи щодо нагляду та контролю за виконанням законодавства…

В Миколаєві проведено цільові профілактичні заходи щодо нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант»

В Миколаєві проведено цільові профілактичні заходи щодо нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант»

В результаті активних заходів міграційної служби та національної поліції Миколаївщини протягом серпня на території області було виявлено 40 нелегальних мігрантів

Згідно доручення Голови ДМС України від 01.08.2017 р. №116/1-17 та наказу МВС України від 24.07.2017 р. «Про проведення профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант» на території України проводились активні заходи з виявлення порушників міграційного законодавства України.

Зокрема співробітниками Управління ДМС України в Миколаївській області у взаємодії із різними підрозділами ГУНП в Миколаївській області протягом серпня було виявлено 145 порушників міграційного законодавства України на території регіону. Із числа вказаних порушників 39 осіб були нелегальними мігрантами, стосовно яких були прийняті відповідні рішення про їх повернення з території України у примусовому порядку. Серед нелегальних мігрантів були громадяни Азербайджану, Грузії, Росії, Білорусії, Нігерії та інших країн. 7 іноземцям заборонено подальший в’їзд на територію України строком на 3 роки.

Загалом на порушників накладено штрафів на суму майже 73 тис. грн.

Також в ході вказаної операції було виявлено громадянина Грузії, що використовував паспорт із підробленими штампами. іноземця було передано до поліції для подальшого розгляду справи в рамках кримінального проводжання за попередньою правовою класифікацією передбаченою ст. 358 КК України («Підробка документів»).

Управління ДМС у Миколаївській області