В Миколаєві видали першу посвідку на постійне проживання в України в формі картки з безконтактним…

В Миколаєві видали першу посвідку на постійне проживання в України в формі картки з безконтактним електронним носієм

В Миколаєві видали першу посвідку на постійне проживання в України в формі картки з безконтактним електронним носієм

Сьогодні в УДМС України в Миколаївській області видано першу посвідку на постійне місце проживання в Україні - з безконтактним електронним носієм строком на 10 років.

Першою з приводу отримання посвідки на постійне місце проживання з безконтактним електронним носієм у  Миколаєві звернулась громадянка Російської Федерації. Особа подала заяву на оформлення посвідки, необхідні документи, сфотографувалась, пройшла процедуру сканування відбитків пальців рук.

Нагадуємо, що в Україні з 4 грудня оформлюють посвідки на постійне проживання (ППП) в формі картки з безконтактним електронним носієм (БЕН) для іноземців та осіб без громадянства. Порядок оформлення, видачі, обміну, скасування, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсною та знищення ППП здійснюються відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2018 р. № 321 «Про затвердження зразка, технічного опису бланка та Порядку оформлення, видачі, обміну, скасування, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсною та знищення посвідки на постійне проживання».

Додатково отримати інформацію можливо на офіційному сайті ДМС України за посиланням https://dmsu.gov.ua/poslugi/dokumentuvannya-inozemcziv.html, та звернутись з питанням на сторінку у мережі Facebook Управління ДМС України в Миколаївській області, за посиланням https://www.facebook.com/UDMSMykolayiv/?modal=suggested_action

Управління ДМС у Миколаївській області