В Миколаєві відбулось засідання круглого столу з нагоди Всесвітнього дня дитини та Дня спільних…

В Миколаєві відбулось засідання круглого столу з нагоди Всесвітнього дня дитини та Дня спільних дій в інтересах дитини

В Миколаєві відбулось засідання круглого столу з нагоди Всесвітнього дня дитини та Дня спільних дій в інтересах дитини

20 листопада 2018 року начальник УДМС України в Миколаївській області Володимир Іванов прийняв участь в засіданні круглого столу за тематикою «Проблемні питання реалізації та захисту прав дітей» з нагоди Всесвітнього дня дитини та Дня спільних дій в інтересах дітей.

 Захід організовано службою у справах дітей Миколаївської міської ради із залученням представників державних та громадських організацій, установ – субʼєктів соціальної роботи з дітьми, батьків – вихователів дитячих будинків  сімейного типу, прийомних батьків та опікунів з метою обговорення та визнання шляхів розвʼязання проблемних питань реалізації та захисту прав дітей. Круглий стіл відбувся в приміщенні Миколаївської міської ради.

На засіданні круглого столу обговорювались питання координації спільних дій органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади в інтересах дітей, реалізація законів України # ЧужихДітейНеБуває, права дітей на реєстрацію місця проживання, реалізація прав дітей на отримання паспортів громадянина України, виконання судових рішень в інтересах дітей, патронат та наставництво та інше.

В обговоренні цих питань активну позицію висловлювали прийомні батьки, батьки-виховатлі, опікуни та піклувальники.

Представники державних установ та громадських організацій, установ – субʼєктів соціальної роботи з дітьми уважно, шанобливо і з розумінням віднеслися до тієї інформації, яка була озвучена в ході проведення круглого столу та прийняли рішення ще більше уваги приділяти таким важливим питанням, як реалізація та захист прав дітей.

Управління ДМС у Миколаївській області