В Миколаєві відзначили День гідности та свободи

В Миколаєві відзначили День гідности та свободи

В Миколаєві відзначили День гідности та свободи

День Гідності та свободи в Україні відзначають уже 5-й рік поспіль. 21-го листопада 2013-го на Майдані розпочався масовий протест, який переріс у криваві події.

Свято встановлено на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року) і є своєрідним наступником свята Дня Свободи, що відзначалося на честь Помаранчевої революції з 2005-го по 2011 роки 22 листопада.

З нагоди цього дня, 21 листопада, у Миколаєві пройшли урочистості та меморіальні заходи за участю представників органів виконавчої влади, територіальних громад, народних депутатів, громадянського суспільства та насамперед учасників революційних подій в Україні у 2004, 2013-2014 роках, родин учасників революційних подій, учасників АТО на Донбасі, представників волонтерських рухів, а також духовенства.

Після вшанування памʼяти загиблих хвилиною мовчання, мешканці міста разом с представниками влади поклали квіти до памʼятника Героям Небесної Сотні, після чого відбувся поминальний молебень.

Управління ДМС у Миколаївській області