В Миколаївській області виявлено 57 порушників міграційного законодавства

В Миколаївській області виявлено 57 порушників міграційного законодавства

В Миколаївській області виявлено 57 порушників міграційного законодавства

Відповідно до наказів ДМС України та УДМС України в Миколаївській області від 13 липня 2017 р. з 15 до 23 липня на території регіону міграційною службою проводились цільові профілактичні заходи з виявлення іноземців та осіб без громадянства, які нелегально перебувають на території України.

В ході практичних заходів міграційною службою регіону у тісній взаємодії із співробітниками Служби безпеки та прикордонної служби було проведено перевірку речових та продовольчих ринків, торгівельних майданчиків на предмет дотримання іноземцями та особами без громадянства міграційного законодавства України.

За результатами вжитих заходів було виявлено 57 порушників міграційного законодавства. Зокрема 35 осіб із числа іноземців було притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП (порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України), 19 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності як приймаючу сторону, також 3 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 204 КУпАП за порушення порядку працевлаштування іноземців.

Двом іноземцям (громадянину Узбекистану та громадянину Грузії) скорочено строк перебування на території України за порушення міграційного законодавства.

В ході вказаної операції було виявлено 10 нелегальних мігрантів, стосовно яких прийнято рішення про їх примусове повернення з території України, одному іноземцю заборонено подальший в’їзд на територію України терміном на 3 роки. Серед виявлених нелегальних мігрантів громадяни Узбекистану, Грузії, Киргизії, Кувейту, Нігерії, Казахстану, Молдови, Росії та Азербайджану.

Управління ДМС у Миколаївській області