В Одесі обговорили проблеми документування ОБГ та осіб під ризиком без громадянства

В Одесі обговорили проблеми документування ОБГ та осіб під ризиком без громадянства

В Одесі обговорили проблеми  документування ОБГ та осіб під ризиком без громадянства

08 червня поточного року,  за ініціативою УВКБ ООН  та Партнерської організації «Десяте квітня»,  з метою вирішення проблемних питань документування осіб без громадянства та осіб, які знаходяться під ризиком без громадянства в Одеській області відбулась міжвідомча нарада.

У ній вз`яли участь представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських та міжнародних організацій.

В нараді виступили начальник Управління комунікацій та електронних сервісів Державної міграційної служби України Сергій Гунько, перший заступник начальника ГУ ДМС України в Одеській області Іван Безкищенко , начальник Управління з питань громадянства, паспортизації та реєстрації ГУ ДМС України в Одеській області Неллі  Ващіліна та керівники територіальних підрозділів міграційної служби.

Під час наради обговорювалися й напрацьовувалися шляхи вирішення нагальних питань у сфері документування даних осіб.

Учасники наради  обговорили  загальну проблему документування осіб без громадянства та осіб під ризиком без громадянства, розглянули кращі міжнародні практики з питань викорінення та запобігання безгромадянству в країнах Європи.

Безкищенко Іван в своєму виступі наголосив, що міграційна служба області тісно співпрацює з правозахисними ромськими організаціями з метою надання  послуг особам ромської національності у сфері документування паспортом громадянина України тощо, оскільки саме паспорт на сьогоднішній день є документом, що підтверджує громадянство , дає змогу людині отримувати різноманітний спектр послуг та пільг. Було наголошено, що вищезазначена  співпраця дає певні результати та підтверджує ефективність цієї роботи.

Завдяки висловленню аргументацій та міркувань як від державних органів, так і від громадських організацій, було намічено та погоджено деякі подальші кроки вирішення даної проблеми, внесення необхідних змін до діючого законодавства.

Головне управління ДМС в Одеській області