В Одесі обговорили проблемні питання законодавства, яке регулює права та свободи внутрішньо переміщених…

В Одесі обговорили проблемні питання законодавства, яке регулює права та свободи внутрішньо переміщених осіб

В Одесі обговорили проблемні питання законодавства, яке регулює права та свободи внутрішньо переміщених осіб

Начальник Головного управління ДМС України в Одеській області Олена Погребняк та перший заступник начальника Іван Безкищенко взяли участь в міжрегіональній зустрічі представників органів соціального захисту населення щодо удосконалення практики реалізації норм законодавства України, що регулюють забезпечення прав та свобод внутрішньо переміщених осіб (ВПО).
Організатором даної зустрічі є громадська організація «Десяте квітня».
Ціллю заходу є обмін досвідом між учасниками про поточні позитивні та негативні практики з питань реалізації прав ВПО на соціальне забезпечення та обговорення вдосконалення правозастосовної практики , застережень неоднакового застосування правових норм, пошук та розробка механізмів подолання колізій та прогалин у законодавсті.
Олена Погребняк висвітлила актуальну на теперішній час тему: «Проблеми документування осіб, які зареєстровані в населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово здійснюють свої повноваження, та населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення та тимчасово окупованій території АРК та м. Севастополь».
Головне управління тісно взаємодіє з громадськими організаціями, які підтримують внутрішньо переміщених осіб. Дуже важливою є взаємодія влади та громадськості з питань дотримання прав ВПО.

Головне управління ДМС в Одеській області