В Одесі відбулась міжвідомча нарада з питань документування ОБГ та осіб під ризиком без громадянства.

В Одесі відбулась міжвідомча нарада з питань документування ОБГ та осіб під ризиком без громадянства.

В Одесі відбулась міжвідомча нарада з питань документування ОБГ та осіб під ризиком без громадянства.

15 листопада поточного року Представництво УВКБ ООН в Україні разом з представниками Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, ДМСУ, ДРАЦС, центрів безоплатної правової допомоги, управлінь освіти, праці та соціального захисту населення, культури та державної служби зайнятості відвідали місця компактного проживання ромів у місті Березовка та Березовську загальноосвітню школу №2.

З метою вирішення проблемних питань документування осіб ромської національності під ризиком без громадянства 16 листопада у місті Одесі за ініціативою Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні відбулася міжвідомча нарада.

У заході взяли участь начальник ГУДМС України в Одеській області Олена Погребняк, перший заступник начальника ГУДМС Іван Безкищенко, начальник Управління державної реєстрації актів цивільного стану Міністерства юстиції України Ірина Дубиківська, начальник Головного територіального управління юстиції в Одеській області Микола Станіщук, перший заступник голови ДМС України Діна Пімахова, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Оксана Філіпішина, радник УКВБ ООН в Україні Дмитро Плечко, керівники територіальних підрозділів міграційної служби, управління юстиції та соціального захисту населення.

На нараді розглядався досвід з реалізації Одеської декларації щодо подолання перешкод в отриманні доступу до ідентифікаційних документів та свідоцтв про реєстрацію актів цивільного стану для ромів в Україні. Обговорювалася Стратегія захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року.

За результатами міжвідомчої наради розроблено рекомендації для органів влади, зокрема, в частині внесення змін до законодавства, щодо подолання проблематики документування осіб під ризиком без громадянства тощо.

Головне управління ДМС в Одеській області