В рамках Європейського Дня боротьби з торгівлею людьми у Житомирі відбувся круглий стіл

В рамках Європейського Дня боротьби з торгівлею людьми у Житомирі відбувся круглий стіл

В рамках Європейського Дня боротьби з торгівлею людьми у Житомирі відбувся круглий стіл

18 жовтня за ініціативи Управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації у Прес-центрі Житомирської обласної ради відбувся круглий стіл «Безвізовий режим – не запорука безпечності».

У даному форумі взяли участь відповідальні представники відповідних Департаментів облдержадміністрації, Північного регіонального Управління Державної прикордонної служби України, Управління ДМС України в Житомирській області, обласного Центру зайнятості, громадських організацій, засобів масової інформації.

Відкриваючи засідання, заступник начальника Управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації Олександр Антонюк, зазначив, що саме 18 жовтня з ініціативи Європейського парламенту був започаткований Європейський день боротьби з торгівлею людьми як день консолідації зусиль з підвищення рівня обізнаності щодо проблеми торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, небайдужості громадськості до цього явища і візуалізації проблеми на глобальному рівні.

Голова громадської організації «Жіночий інформаційно-консультативний центр» Ірина Бабенко розповіла про роботу даної організації з особами, які постраждали від торгівлі людьми, а також про людей, які активно допомагають протидіяти цьому злочину.

Виступаючи перед учасниками круглого столу, перший заступник начальника Управління ДМС України в Житомирській області Анатолій Федорчук, звернув увагу присутніх на останні нововедення у сфері міграційної політики держави, практичне застосування положень законодавства, враховуючи вимоги безвізового режиму.

Під час обговорення, представниками громадських організацій, були підняті питання ризиків потрапляння уразливих категорій населення, зокрема жінок, дітей у ситуацію торгівлі людьми.

Підсумовуючи виступаючих, заступник начальника Управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації Олександр Антонюк зазначив, що в Україні надається державна підтримка особам, які постраждали від торгівлі людьми, зокрема, соціальна, медична, правова, освітня та матеріальна. Крім того, особи, постраждалі від торгівлі людьми, можуть отримати допомогу і через мережу громадських організацій та консультативну допомогу, зателефонувавши на Національну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми.

Управління ДМС у Житомирській області